Ondernemingen

Ondernemers zijn altijd op zoek naar alternatieve manieren om kapitaal aan te trekken. Kapitaal dat gebruikt wordt om te groeien of te vernieuwen. Kapitaal dat aangewend wordt om meer liquiditeit te creëren in bestaande effecten. Of voor het makkelijk creëren van inflow in open end fondsen.
NPEX is een aantrekkelijke optie om extra vermogen aan te trekken.
Ook wordt de naamsbekendheid van een bedrijf en de zichtbaarheid in de markt vergroot.

Met uw onderneming naar de beurs
Een beursintroductie via NPEX gaat sneller en is goedkoper dan een introductie op de AEX of de Midcap. De procedures zijn eenvoudiger. Notering voor meer ondernemingen is mogelijk, omdat alle juridische structuren (behalve maatschappen) geaccepteerd worden.
Bij notering op NPEX kan gekozen worden voor publieke verhandeling van de effecten (IPO) en/of voor verhandeling binnen een besloten groep deelnemers (interne markt). Doorlopende verplichtingen zijn minder omdat er niet aan internationale standaarden zoals IFRS hoeft te worden voldaan.

De kosten van een notering
Het tarief aan NPEX bestaat uit een éénmalig noteringsfee en een jaarlijkse vaste fee bestaande uit een vast bedrag plus een opslag voor het aantal beleggers in de uitgevende instelling of het belegd vermogen. Elke onderneming dient ook te beschikken over een door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) goedgekeurde prospectus.

Bij notering bent u niet verplicht tot inschakeling van listingagents, sponsors e.d. Hierdoor zijn de kosten aanzienlijk lager. Bij notering wordt uw bedrijf door een vaste ‘cliënt service manager’ van NPEX begeleidt naar een succesvolle beursgang.

NPEX wil u graag vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van een eigen notering.